Laat een vakschilder uw trap schilderen

Wilt u uw trap schilderen en weet u nog niet met wie u zee moet gaan? Geen vervelend en langdurig zoek- en vergelijkwerk meer voor u: met Den Boer Schilderwerken ontdekt u in één oogopslag welke schilders bij u in de buurt het beste uw schilderklus kunnen klaren. U vult uw informatie in, wij maken de afspraken, u hakt de knoop door. En dat alles helemaal gratis en vrijblijvend!

Waarom een trap schilderen?

Net zoals alle andere onderdelen van uw woning (of bedrijfspand) wilt u natuurlijk dat uw houten trap in goede staat blijft. En dat het liefst zo lang mogelijk, zodat u niet om de haverklap kosten hoeft te maken. Door op voorhand al voor goede materialen te kiezen, haalt u de kwaliteit en levensduur van een trap al een stuk naar boven. Maar schilderwerk draagt hier eveneens aan bij. Schilderwerk beschermt namelijk het materiaal van de trap. Dat is zeker bij een duurzaam maar ook kwetsbaar materiaal zoals hout niet onbelangrijk. Daarnaast is het prettig voor de uitstraling om de trap te schilderen. Hierbij hoeft u echt niet per se voor een drukke kleur of een dekkende verflaag te kiezen. Ook met een eenvoudige lak zorgt u al voor een mooi uiterlijk en een stukje bescherming. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden wat betreft schilderwerk op de trap. U kunt het helemaal maken zoals u dat wilt, zodat de trap past bij uw interieur en uw persoonlijke smaak.

Een trap verven: hoe werkt dat?

In principe is een trap schilderen geen lastige onderneming. Het enige wat u nodig heeft, zijn de juiste materialen, een goed voorbereide werkomgeving en aardig wat tijd. Bovendien dient u er op voorbereid te zijn dat u de trap tijdelijk niet kunt gebruiken – laat dus geen belangrijke spullen op de verkeerde verdieping liggen! Volg vervolgens het volgende stappenplan:

  1. Kies uw materialen: gaat u voor naturel of dekkend, glanzend of mat, neutraal of kleurrijk? Tip – kies voor een sterke verfsoort zoals vloerverf of een alkydharsverf en bezuinig zeker niet op kwaliteit!
  2. Plak de trap af: het zou zonde zijn als u de klus goed en snel tot een mooi einde brengt, en vervolgens lang bezig bent met schoonmaken en losse verfklodders verwijderen. Neem daarom de tijd om de omgeving (muren, vloeren) netjes af te plakken en af te dekken.
  3. Verwijder de oude verf: schilder niet zomaar over de bestaande laag heen – verwijder eerst restjes verf, lak, olie, beits en lijm van de trap. Tijdrovend, maar ’t loont!
  4. Schuren en schoonmaken: een glad, schoon oppervlak zorgt ervoor dat de nieuwe verflaag goed hecht, en dat zorgt op z’n beurt dat het resultaat mooi strak is.
  5. Breng primer aan: met een egale, goed voorbereide ondergrond weet u zeker dat de definitieve laag goed uit de verf komt . Voorzie de trap daarom van 2x een laag primer en schuur tussen de lagen door.
  6. Verf de trap: nu eindelijk tijd voor het echte werk en kunt u eindelijk uw gekozen kleur aanbrengen. Vergeet niet tussen de twee lagen door te schuren en maak het eindresultaat af met een laatste schoonmaakbeurt en eventueel een mooie traploper of trapmatten.

In principe is het proces redelijk snel en eenvoudig af te ronden, mits u weet waar u mee bezig bent. Het is echter ook heel begrijpelijk indien u geen tijd heeft om de trap te schilderen, niet zeker bent of u over de juiste expertise beschikt, of u simpelweg liever ergens anders mee bezighoudt. Beslis daarom van tevoren of u zelf aan de slag wilt met deze schilderklus of liever vertrouwt op een schildersbedrijf.

Zelf schilderen of uitbesteden?

De beslissing of u een schilder wilt inschakelen om uw trap te schilderen of deze taak zelf aan wilt pakken, is helemaal aan u. Maar mocht u toch willen uitbesteden, dan is Den Boer Schilderwerken er voor u. Wij duiken namelijk ons landelijke netwerk in om vakkundige schilders bij u in de buurt te vinden. Dat is voor u helemaal kosteloos en vrijblijvend. U vult uw informatie in het formulier hiernaast in en wij maken, nadat wij de details met u hebben besproken, afspraken met max. 5 schildersbedrijven voor u. U beslist zelf of en met wie u in zee gaat. Makkelijk, toch? Meer informatie over de gratis offertes voor een trap schilderen of over wat wij voor u doen? Neem gerust contact op via tel. 030 – 266 96 60 en wij helpen u met alle plezier verder.