Kozijnen schilderen via Den Boer Schilderwerken

Het schilderen van de kozijnen is een heel belangrijke klus. Goed verfwerk houdt uw houtwerk droog en voorkomt dus vervelende schade zoals vocht en tocht. Bovendien is de kozijnen schilderen een belangrijke manier om houtrot te voorkomen en daarmee lekkage. U laat deze klus met een gerust hart over aan een van de deskundige schilders in het netwerk van Den Boer Schilderwerken. Zo hebt u geen omkijken naar de kozijnen schilderen en rekent u altijd op de beste kwaliteit!

Veilig en hoogwaardig

De buitenkozijnen krijgen het zwaar te verduren. Regen, hagel, hete zon: allemaal elementen die het houtwerk aantasten. Het is daarom heel belangrijk om uw kozijnen goed te beschermen door middel van schilderwerk. Door de kozijnen te schilderen houdt u het hout droog en in goede staat. U voorkomt bijvoorbeeld houtrot en daarmee vervelende gevolgen zoals vocht en tocht. Uw kozijnen schilderen én het schilderwerk onderhouden laat u met een gerust hart over aan een van de ervaren buitenschilders in ons brede, landelijke netwerk. Zo beschikt u binnen de kortste keren over goed geschilderde, degelijk onderhouden kozijnen! Zeker wanneer het gaat om kozijnen op grote hoogte, is het raadzaam om de klus uit te besteden. Een ervaren buitenschilder is gewend om te werken op een ladder en weet waar hij tegenaan kan lopen tijdens de klus. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u er achter komt dat er houtrot in de kozijnen zit of dat er stukken zijn afgebroken. De buitenschilder is in staat om dergelijke schade vakkundig te herstellen, zodat er naderhand nauwelijks nog iets van te zien is. Zo weet u zeker dat u de beste kwaliteit hebt én hebt u zelf niet de gammele ladder op hoeven stappen.

Liever zelf doen?

U kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om zelf te kozijnen te schilderen. Wanneer het enkel de benedenverdieping betreft, hebt u immers geen ladder nodig. Het is echter wel een klus waar u heel specifieke materialen voor nodig hebt, zoals speciale buitenverf, een vlakschuurmachine en misschien zelfs houtrotvuller en plamuur. Ook zullen er verschillende verfrollers nodig zijn. Wij zullen u een globaal stappenplan geven om de kozijnen te schilderen.

De voorbereiding

De eerste stap is het verwijderen van de losse verf die nu op de kozijnen zit. Zit de verf nog goed, dan hoeft u deze niet helemaal te verwijderen. De ondergrond goed opschuren is dan voldoende. Zorg er wel altijd voor dat u de kozijnen na het opschuren behandelt met wat ammonia, om het oppervlak goed vetvrij te maken. Bent u houtrot tegengekomen? Dan is het belangrijk om dit te verwijderen en goed na te behandelen. Anders begint u voor niets aan de klus. Bij de voorbereiding hoort tevens het afplakken van de ramen en muren, zodat de verf alleen netjes op de kozijnen terechtkomt. Tip: haal de tape er direct na de kozijnen schilderen vanaf; zodra de verf droog is, kunt u verf meetrekken van het kozijn.

De grondverf aanbrengen

Meng de verf goed met een roerstok en verzadig de kwast volledig met de verf. Breng de grondverf aan met de richting van de nerf mee. Wees niet al te royaal met de verf, zodat er geen druipers ontstaan. Voor het aanbrengen van de verf kunt u het beste een roller gebruiken in plaats van een kwast, dat werkt gewoon wat sneller. Zorg bij de kozijnen schilderen dat u zowel van boven naar beneden als van links naar rechts werkt, zodat er een egale verflaag ontstaat.

De lak of beitslaag aanbrengen

Loop de grondlaag goed na. Zijn er verdikkingen of druipers ontstaan? Is de plamuur mooi egaal met het hout? Schuur waar nodig bij en maak goed schoon. Nu kunt u de kozijnen echt schilderen. Breng voor het mooiste resultaat 2 dunne lagen lak of beits aan. Schuur de eerste laag licht op en maak goed schoon voor de tweede laag erop komt. Zit de tweede laag erop? Dan kunnen de kozijnen er weer jarenlang tegenaan!

Het proces met Den Boer Schilderwerken

Laat u de kozijnen schilderen toch liever over aan een ervaren buitenschilder? Dan gaan wij graag voor u aan de slag. Vul het offerteformulier in en wij nemen snel contact met u op. Zo kunt u de klus verder toelichten en weten wij goed wat u nodig hebt. Vervolgens gaan wij in ons ruime netwerk op zoek naar de juiste buitenschilders voor de klus. U ontvangt tot wel 5 offertes van vakmannen in uw regio. Het is vervolgens aan u met welke schilder u in zee gaat. Wel zo prettig! Hebt u vragen over onze service? Neem dan gerust contact op door te bellen naar tel. 030-266 96 60. Wij vertellen u graag meer.