Voordeur schilderen? Vind uw vakman via Den Boer!

De voordeur is het eerste wat men ziet van uw woning. Het is echt de entrée naar uw huis. Bovendien krijgt dit, vaak houten, element veel te verduren door verschillende weersomstandigheden Het is daarom een goed idee om deze goed te laten schilderen en onderhouden! Vraag uw offerte aan via het formulier op deze pagina en u ontvangt offertes van tot wel 5 vakmannen die u kunt inschakelen om uw voordeur te schilderen. Zo bent u verzekerd van een prachtig resultaat zonder hier zelf omkijken naar te hebben!

Het belang van de voordeur schilderen

De voordeur hoort bij het houtwerk aan uw pand dat regelmatig onderhoud vergt. Net als de kozijnen krijgt dit element van alles te verduren; van zware vorst en regen tot felle, hete zon. Dit heeft allemaal invloed op de staat van het schilderwerk en het materiaal er onder. En dit materiaal moet goed beschermd worden om vervelende zaken zoals vocht en tocht (en houtrot!) te voorkomen. Daarom moet het schilderwerk aan uw voordeur zo nu en dan vernieuwd worden. Zo is de deur weer goed beschermd en heeft de entree van uw woning weer een frisse uitstraling. De voordeur schilderen is een klus die u, wanneer u een beetje handig bent, ook zelf kunt uitvoeren. Het gaat immers om een relatief klein oppervlak. Deze klus uitbesteden betekent echter dat u echt zeker bent van een goede kwaliteit. De buitenschilder weet wat hij of zij doet en heeft als doel niets anders dan uw voordeur zo vakkundig én mooi mogelijk te schilderen. Bovendien bent u er zelf geen tijd aan kwijt wanneer u de voordeur schilderen uitbesteedt en kunt u zich dus richten op andere zaken. Zo slaat u twee vliegen in één klap!

Zelf de voordeur schilderen

Mocht u er toch voor kiezen om de voordeur zelf te schilderen, dan geven wij u graag wat handige tips.

  1. Zorg dat u de juiste voorbereidingen treft. Check bijvoorbeeld de huidige verflaag. Is die erg aan het afbladderen? Haal deze laag er dan volledig af. Zit de laag nog goed? Zorg en dan alleen voor dat u het oppervlak goed opschuurt. Bladert het alleen hier en daar, dan is het voldoende om alleen die gebieden verfvrij te maken en vervolgens de rest op te schuren.
  2. Het schuren en schilderen gaat gemakkelijker wanneer u de deur uit de post haalt en het deurbeslag verwijdert.
  3. Maak de deur na het schuren goed stof- en vetvrij met ammonia.
  4. Deuken en grote oneffenheden kunt u egaliseren met een plamuurmiddel.
  5. Plak eventuele ramen in de deur af.
  6. Breng de eerste laag grondverf aan met een roller en ronde kwast, zodat u overal goed bij kunt. Sla ook de rand rondom de deur niet over, deze krijgt veel frictie te verduren!
  7. Schuur de eerste laag op en maak opnieuw schoon met ammonia.
  8. Breng dan de laatste dekkende laag aan.
  9. Tip: ga nauwkeurig te werk en ga vooral niet te snel, dat leidt tot het mooiste resultaat!

De service van Den Boer Schilderwerken

Besteedt u de klus toch liever uit? Doe dan vandaag nog een offerte-aanvraag voor de voordeur schilderen hier bij Den Boer Schilderwerken! Zodra wij uw aanvraag ontvangen, nemen wij contact met u op om de klus uitvoerig te bespreken. Vervolgens gaan wij in ons brede en landelijke netwerk op zoek naar buitenschilders in uw regio dei de klus vast en zeker tot een goed einde brengen. U ontvangt vrijblijvend tot wel 5 offertes. Het is vervolgens aan u om te bepalen met welke vakman u in zee gaat. Zo behoudt u zelf de controle. Aarzel dus vooral niet om uw offerte aan te vragen. Hebt u vragen over onze service? Neem dan gerust contact op door te bellen naar tel. 030-266 96 60. Wij gaan graag met u in gesprek.