Den Boer Schilderwerken: kleuradvies voor uw interieur

Den Boer schilderwerken - kleuradvies

De kleuren van uw interieur zijn enorm bepalend voor de algehele sfeer van de woning. Het kan dan ook best lastig zijn om een kleurenpalet voor uw interieur te kiezen dat de woonsfeer creëert waar u naar op zoek bent. Moet uw woning een rustgevend zen-gevoel uitstralen? Of bent u meer van een industriële look? Wij geven u een kleuradvies voor uw interieur aan de hand van een aantal praktische tips.

Wat doen kleuren voor uw interieur?

Laten we dit kleuradvies van uw schilder beginnen met een kort lesje kleurgebruik. Iedere kleur heeft een bepaald effect op de bewoner, dus u kunt de kleuren uitkiezen op basis van wat u zou willen met de ruimte. Het kleuradvies voor een woonkamer is dan ook vaak anders dan voor een massageruimte. U kunt een van deze kleuren bijvoorbeeld kiezen als basiskleur voor de muren of voor één gekleurde muur.

 • Rood
  Rood straalt passie, energie en leven uit. Rood vraagt aandacht!
 • Geel
  Geel is warm en positief. Het voegt zonnigheid toe aan een ruimte.
 • Groen
  Groen zorgt voor rust en balans. Groen combineert goed met veel andere kleuren.
 • Blauw
  Blauw is een kalme en zachte kleur. Ook blauw is gemakkelijk te combineren.

En natuurlijk zitten hier nog vele kleuren tussen. Zo staat roze zacht en oranje juist krachtig en enthousiast. Paars geeft daarentegen een mysterieuze uitstraling.

Gaat het om een kantoor of studeerruimte? Zoek dan een mooie groen- of blauwtint en houd het verder rustig. Ook wanneer u zoekt naar een kleuradvies voor de slaapkamer kan groen een fijne basiskleur zijn. Zoekt u juist een kleuradvies voor de woonkamer en houdt u van een warme uitstraling? Ga dan bijvoorbeeld voor een kleur tussen rood en geel in. Terra is een warme kleur oranjebruin met een mediterraan gevoel. Terrakleurige krijtverf kan uw woonkamer omtoveren tot een heuse Spaanse haciënda!

Tip 2: bepaal een vast kleurenpalet

Hebt u een basiskleur gekozen? Dan kunt u hier kleuren bij zoeken. Wij raden aan om u te beperken tot 3 of 4 interieurkleuren. Neem bijvoorbeeld een bank in een tweede kleur en zoek kussens in een derde kleur. Of u laat uw deuren dezelfde tint schilderen als de bank. Zo kunt u toch nog afwisselen, maar wordt het geen wirwar van kleuren. Wanneer u zich aan het kleurenpalet houdt, creëert u rust en samenhang in een ruimte.

Den Boer schilderwerken - kleuradviesOm er achter te komen welke kleuren mooi bij elkaar staan, is het een goed idee om eens wat combinaties op te zoeken op Google of Pinterest. Houdt u bijvoorbeeld van groen en roze, maar weet u niet zo goed welke tinten goed samengaan als slaapkamerkleuren? Zoek dan eens op ‘slaapkamer groen roze’ of ‘bedroom green pink’. Er zijn talloze tinten groen en roze, dus laat u vooral inspireren door de miljarden interieurfoto’s op het internet.

Tip 3: kies een stijl

Het kan zijn dat u een specifieke interieurstijl op het oog hebt. Neem de industriële stijl, wat bijvoorbeeld goed bij een grote keuken past.

DitIndustrial keuken - kleuradvies kan een prettig uitgangspunt zijn voor het bepalen van kleuren voor de muurverf en de rest van het interieur. Bij een kleuradvies voor een keuken in industriële stijl wordt vaak gekozen voor kleuren als antraciet, zwart en wit, gecombineerd met onbewerkt hout of bakstenen. En ook hier is het internet uw beste vriend voor de nodige inspiratie!

Tip 4: gek op behang?

Met de juiste kleur op de muren kunt u die ene behangen muur extra goed uit de verf laten komen. Hebt u de muur boven uw bed bijvoorbeeld behangen met een bloemenbehang? Kies de mooiste bloemen uit en schilder de andere muren in deze kleur. Zo valt die roze bloesem extra op!

Tip 5: wees creatief!

Het beste interieur is een interieur dat helemaal bij de bewoner past. Ons kleuradvies voor schilderwerk luidt dan ook vooral: kies wat u zelf mooi vindt en experimenteer gerust. Zo hebt u het langst plezier van uw fris geschilderde muren. De bovenstaande tips zijn bovendien een kleuradvies voor ieder interieur, of u nu houdt van een heel hippe uitstraling of iets totaal anders. Laat u inspireren door alles wat online te vinden is en neem bij het inrichten van uw interieur het kleuradvies vooral niet altijd even serieus!

Deskundig kleuradvies voor uw interieur

U kunt ook gerust vragen om een kleuradvies voor uw interieur aan een van de schilders via Den Boer Schilderwerken. Zij zijn zeer ervaren en deskundig op het gebied van kleur en schilderwerk en kunnen u vast en zeker handige tips geven. Zo helpen zij u bij iedere stap in het proces.