Jouw woning lenteklaar met schilderwerk

Buitenschilder - Den Boer Schilderwerken

De lente is aangebroken en dat betekent: tijd voor de grote schoonmaak! Houd je het dit jaar weer bij de standaard opruim- en poetsbeurt, of wil je het deze keer wel wat grondiger aanpakken? Zorg goed voor je pand door, nu je toch bezig bent, wat onderhoudswerkzaamheden op te pakken. Met een likje verf aan kozijnen, dakgoten, deuren, buitenmuren en meer geef jij jouw huis weer een leuke uitstraling én zorg je voor een langere levensduur.

Het seizoen van de buitenschilder

Het aanbreken van de lente is het perfecte moment voor buitenschilderwerk. Nu het zonnetje schijnt droogt de verf immers lekker snel. Bovendien heb je nu overdag een goed beeld van de verfkleur; deze wil in het grauwe daglicht van de herfst en winter nog wel eens anders uitvallen. Tenslotte zul jij nu ook vaker buiten zijn, om in de tuin te werken of gewoon heerlijk van het mooie weer te genieten. Dan wil je tegen een mooie gevel aankijken, toch? Als je nu het schilderwerk laat doen, heb je daar de hele zomer lang (én nog langer!) plezier van.

Je hele woning onder handen nemen is misschien een beetje overdreven. Dat kost immers bakken met geld en neemt kostbare tijd in beslag. Welke elementen kun je het beste laten schilderen in de lente? Hieronder hebben we er een paar voor je uiteengezet.

Deuren en kozijnen schilderen

Kozijnen worden vaak over het hoofd gezien – of beter gezegd, voor lief genomen. Toch zijn kozijnen essentieel voor de bescherming van je woning. Hier goed voor zorgen is dus geen luxe, maar cruciaal! Met name houten kozijnen vergen wel enig onderhoud, hoewel ook kunststof of aluminium kozijnen zeker niet verwaarloosd moeten worden. Laat ze daarom tijdig schilderen en jij hoeft je geen zorgen te maken om een smoezelig uiterlijk of duur reparatiewerk.

Deuren en kozijnen gaan bijna hand in hand. Wanneer je de kozijnen laat schilderen maar de deuren achterwege laat, valt het kleurverschil ineens erg op. Zonde, want nu is je woning nog niet lenteklaar. Vergeet daarom niet om de voor- en achterdeur ook te laten schilderen, zodat je echt kunt genieten van een mooi geheel.

Dakgoten schilderen

In de herfst en winter stapelen zich in de dakgoot aardig wat bladeren en ander vuil op. Zodra in de lente de vogels weer terug in het land zijn en insecten uit hun winterslaap ontwaken, komen daar nog eens takjes, vogelpoep en meer troep bovenop. En dat zorgt voor verstoppingen, wat lekkage en zelfs schade als gevolg kan hebben. Niet onbelangrijk om de dakgoot schoon te houden dus! Heb je dat nog niet in het najaar gedaan, sla het dan nu zeker niet over.

Nu de dakgoot schoon is, kun je meteen de dakgoot schilderen. Prijkt er een dakkapel op jouw dak? Ook om de dakkapel te schilderen is dit de ideale tijd. Zo sla je twee vliegen in één klap! Een beetje schilder kan moeiteloos met dit soort klussen omgaan.

Buitenmuur verven

De gevel, de garage, een tuinhuis, schuttingen en ander hekwerk… Allemaal voorzien van muren – en dus ongetwijfeld van schilderwerk. Met slecht weer krijgen buitenmuren behoorlijk wat te verduren. Regen, sneeuw, harde wind, vorst… Dat soort zaken zorgen op hun beurt voor o.a. groene aanslag en schimmelvorming, om nog maar te zwijgen over de gevolgen daarvan.

Professioneel schilderwerk houdt de boel in topconditie. En: het zorgt voor een prachtige uitstraling. Ga je voor een nieuwe laag in dezelfde kleur? Of heb je de lentekriebels te pakken en kies je een hele nieuwe tint? Waar je uiteindelijk ook voor gaat, je geniet weer tijdenlang van buitenmuren met een mooi uiterlijk.

Klaar voor de lente?

Is jouw woning lenteklaar? Of moet er nog buitenschilderwerk gedaan worden? Onderschat niet wat er allemaal bij een buitenschilderklus komt kijken! Je moet immers hoog op de ladder gaan staan, bent lang bezig en moet ook nog eens het juiste materiaal bij elkaar zoeken. Wil je het jezelf niet moeilijker maken dan nodig? Door heel Nederland zijn er talloze buitenschilders actief die het werk graag van je overnemen. Je kunt heel makkelijk gratis offertes aanvragen en jezelf aardig wat moeite besparen!